Close this search box.

„Pamięć Powstańcza na Siekierkach”

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie fotograficznym „Pamięć Powstańcza na Siekierkach”, organizowanym z okazji zbliżającej się 80. rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego. Celem konkursu jest uwiecznienie pamięci o Powstaniu Warszawskim poprzez zdjęcia ukazujące różne formy upamiętnienia tego heroicznego wydarzenia. Prosimy o przesyłanie zdjęć, które dokumentują np.:

• Godzinę „W”: moment, w którym Warszawa zatrzymuje się w hołdzie powstańcom.
  • Uroczystości na Kopcu Powstania Warszawskiego: oficjalne ceremonie, składanie kwiatów, zapalanie zniczy.
  • Inne formy upamiętnienia: wszelkie inne sytuacje związane z obchodami rocznicy Powstania Warszawskiego na terenie Siekierek i okolic.

Zapraszamy wszystkich pasjonatów fotografii i historii do wzięcia udziału w naszym konkursie i wspólnego uczczenia pamięci Powstania Warszawskiego. Konkurs realizowany jest w ramach w ramach fundacyjnego projektu „Powstanie Warszawskie – zobacz to lokalnie!” dofinansowanego ze środków Muzeum Historii Polski w Warszawie w ramach Programu „Patriotyzm Jutra”.

___________________________________________________________________________

Materiały dotyczące projektu „Powstanie warszawskie – zobacz to lokalnie!” zamieszczone na stronie dostępne są na licencji: Creative Commons CC BY (Uznanie autorstwa).

Projekt „Powstanie warszawskie – zobacz to lokalnie!” dofinansowano ze środków Muzeum Historii Polski w Warszawie w ramach programu „Patriotyzm Jutra”.